Szellemek

Szellem képek

A neten rengeteg olyan fotó kering, melyek az azt közlő oldalak szerint szellemekről készültek. A fotózásban valamennyire jártas emberek számára sok ilyen "szellem" ismerősnek hathat, könnyen meglehet ugyanis, hogy már ők maguk is fotóztak le hasonló jelenséget. Az alábbiakban a leggyakoribb szellemfotó fajtákat vesszük sorra, és magyarázatot adunk a rajtuk található jelenségekre.

 • Áttetsző alakok
  Az egyik legreálisabbnak tűnő szellem kép fajtán a szellemek jól kivehető, ámbár általában elmosódott alakok, akik többnyire áttetsző testtel rendelkeznek.
 • Fényalakzatok
  A különböző fénycsíkok, fény alakzatok az áttetsző alakokhoz hasonlóan nagyon egyszerűen készíthetőek hosszú expozíciós időt használva.
 • Gömbök
  A szellem fotók egy igen népszerű fajtáján olyan levegőben lebegő gömböket látunk, melyek a kép készítésekor szabad szemmel nem voltak láthatóak. A gömbök mérete változatos, belsejük általában elmosódott, de olykor bizonyos alakzatok is kivehetőek benne.
 • Megjelenő arcok, alakok
  Kisérleti eredmények alapján világos, hogy az emberek nagyon vonzódnak az arcokhoz, és előszeretettel fedeznek fel arcokat és élőlény-alakzatokat mindenféle véletlenszerű mintázatokban is.
 • Szerkesztett képek
  Nem saját készítésű képek esetén érdemes fontolóra venni, hogy esetleg csalással állunk szemben.